Douane

Export buiten EU

Een goede en vlotte afhandeling van met betrekking tot de in- en uitvoer van goederen is essentieel.

Voor het exporteren van goederen buiten de Europese Unie (EU) is aangifte ten uitvoer verplicht. De aangifte stelt de douane in staat de aard van de exportgoederen te beoordelen. Ook is de aangifte ten uitvoer een verplicht bewijsstuk dat goederen daadwerkelijk de EU hebben verlaten en dat een 0% BTW tarief mag worden gehanteerd op de verkoopfactuur.

Import van buiten EU

Voor het importeren van niet-Europese goederen is invoeraangifte verplicht. Hierbij worden de BTW en invoerrechten vastgesteld die verschuldigd zijn voor het invoeren van de goederen. Bij vrijgave door de douane ontvangt u een toestemming tot wegvoering welke u nodig heeft om over uw goederen te kunnen beschikken.

Transit

Wanneer goederen van buiten de EU nog niet ingevoerd mogen of kunnen worden maar wel doorgevoerd moeten worden naar een ontvanger binnen of buiten de EU, dan dient er een transit document (T1) te worden opgemaakt.

Bij Kooy Logistics verzorgen wij graag de benodigde douaneformaliteiten die plaats moeten vinden.

Shipping & forwarding, worldwide

Kooy Logistics is your expert partner in international land, sea and air transport. With over thirty years of experience, we offer tailor-made logistics solutions at the lowest possible rates.

Learn more